Uppgradering av WordPress

Driver ni själva eller funderar på att driva en hemsida? Om den drivs i WordPress, ett av världens populäraste innehållshanteringssystem, tänk då på att ni måste underhålla den! Under 2012 släpptes det inte mindre än åtta versioner av WordPress. Året innan 2011 släpptes det tio stycken. En WordPress-installation som inte är uppdaterad är en säkerhetsrisk för hela webbplatsen. Dessa uppdateringar gäller endast för själva huvudprogrammet WordPress. Till dessa ska man sedan räkna varje uppgradering av ett tema eller insticksprogram vilket gör det till många många fler uppdateringar totalt.

För att inte utsätta sin webbplats för risk för hackerattacker betyder detta att man måste logga in flera gånger i månaden för att verifiera och installera alla säkerhetsuppdateringar som har kommit. Detta på ungefär samma sätt som man gör för sin egen dator. Hade du lämnat datorn igång i flera månader utan att titta till den så hade den med all säkerhet också blivit hackad (om den inte står bakom en eldvägg eller annat liknande skydd).

Genom att hyra WordPress som en tjänst via 3w.nu så slipper ni detta bekymmer! 3w.nu underhåller WordPress och ser till att den alltid är patchad till senaste version. Man kan aldrig helt garantera att webbplatsen inte blir hackad men man kan minimera risken så mycket det går genom att hålla alla program så uppdaterade som möjligt.