WordPress 4.5

3w.nu har uppgraderat WordPress till senaste versionen, 4.5. Bland nyheterna finner vi en rad förbättringar i text-redigeringen såsom hur man uppdaterar länkar eller snabbkommando för att skriva fetstilt.

Det finns även många nyheter när det kommer till tema-val och anpassning. För det första är förhandsgranskningen av tema nu utrustad med en möjlighet att se hur pass responsiv ett tema är, det vill säga hur det ser ut på en skärm jämfört med på exempelvis en telefon. Det finns nu också ett inbyggt stöd för logotyp i tema som går att använda.

En enligt undertecknad så är en av de mest efterlängtade nyheterna möjligheten att logga in med hjälp av sin e-postadress istället för användarnamn. Det är lätt att glömma bort vilket användarnamn man har till olika webbplatser. Vi har länge använt e-postadress som användarnamn men nu går det alltså att direkt ange e-postadressen istället för användarnamnet.

Läs mer om WordPress 4.5 på engelska på WordPress hemsida.