Google bild: Chrome kommer att visa säkerhetsvarningar - migrera från HTTP till HTTPS

Chrome kommer att visa säkerhetsvarning på sidor med HTTP

Använder din webbplats HTTP?

I de senaste dagarna har många webbadministratörer fått ett e-postmeddelande från Google om att en säkerhetsvarning INTE SÄKER kommer visas på vissa sidor.

Google skriver vidare i e-postutskicket att varningen INTE SÄKER dyker upp när användare skriver in text i ett formulär på en HTTP-sida och för alla HTTP-sidor i inkognitoläge.
Google skriver att den nya varningen är del av en långsiktig plan för att markera alla sidor som visas via HTTP som Inte säker.

Som administratör kan man låta sidan vara som den är men då kommer säkerhetsvarningen INTE SÄKER visas på osäkra sidor. Som besökare bli man påmind om att trafikenpå webbplatsen lätt kan manipuleras och avlyssnas. Det är det som HTTPS vill motverka att genom att kryptera trafiken som skickas mellan användarens dator och webbplatsen.

Chrome kommer att visa säkerhetsvarningar
Från och med oktober 2017 visas varningen INTE SÄKER i Chrome (version 62) när användare skriver in text i ett formulär på en HTTP-sida och för alla HTTP-sidor i inkognitoläge.

Det finns bara en lösning för att bli av med säkerhetsvarningen och att skydda dina användare och det är att gå över helt eller delvis till HTTPS. Har man redan HTTPS så är lösningen att tvinga användarna att om dirigera från HTTP till HTTPS.

3W hjälper dig att migrera till HTTPS

Med abonnemang hos oss på 3W.nu ingår HTTPS kostnadsfritt. Om du får säkerhetsmeddelandet kan det bero på att vi måste aktivera det kontakta oss på support.

Några starka anledningar att migrera till HTTPS:

  • Börja implemetera HTTPS idag eftersom användarna förväntar sig att webbplatserna de besöker är säkra.
  • Google prioriterar HTTPS-sidor över HTTP. Din webbplats kommer vara mer sökoptimerad med HTTPS.

När du aktiverar HTTPS för webbplatsen måste du ha ett säkerhetscertifikat. Certifikatet utfärdas av en certifikatutfärdare som vidtar åtgärder för att bekräfta att webbplatsen faktiskt tillhör din organisation. På så sätt skyddas dina kunder från man-i-mitten-attacker. Betala inte dyra pengar för att certifikat. Med Let’s Encrypt är det numera gratis att få ett certifikat som tidigare kunde kosta uppemot några tusen kronor.

Är du inte kund hos 3W.nu ännu men behöver hjälp att migrera till HTTPS? Kontakta oss.